Skip to content

Marianna Shirinyan

Foto: Nikolaj Lund

Hædersprismodtager 2022
Marianna Shirinyan
Pianist

CV

Links

Dansk-armenske Marianna Shirinyan er en af de mest kreative og eftertragtede pianister i Europa i dag.

”Man skal være i kontakt med de jordskælv man har i sjælen, for at skabe musik” har Marianna Shirinyan udtalt, og det er en sætning, der på så mange måder indfanger hendes uforfærdede væsen, således som vi hørte det til hædersprisuddelingen i Griegs passionerede og brusende klaverkoncert, hvor Marianna synes at være selve den musik hun fortolker.

Tilgangen til de store passioner i musikken er et stadigt kendetegn for en kunstner, der har været en gave til dansk musikliv, siden hun kom hertil som pianist i Esbjerg Ensemblet.

Ved talrige koncerter har Marianna som solist eller meget efterspurgt fuldblods-kammermusiker beriget publikum herhjemme og i udlandet.

I de senere år har Marianna også vist stor interesse for pædagogik, og med sit virke som professor ved Norges Musikhøjskole og Det kongelige Danske Musikkonservatorium er hun en inspirerende lærer, der øser af sin erfaring og præger den næste generations pianister.

 

Carl Nielsen og Anne-Marie Carl Nielsens Legats hæderspris uddeles i år til en vidunderlig kunstner, der med stort pianistisk overskud har givet både det danske og det internationale publikum så mange skønne oplevelser.

Motivering: Tim Frederiksen.

Videoportræt

Video: Birgit Tengberg

Eksempler på værker

Back To Top