Skip to content

Carls Fynske Barndom – Børnebilledbog om Carl Nielsen

Børnebilledbogen "Carls Fynske Barndom" udgives på Forlaget Frø og udkommer d. 7. april 2024.  

Carls Fynske Barndom
Udgivelsesdato: 07-04-2024
Tekst: Anne Sofie Allermann
Illustrationer: Lea Letén
Sprog: Dansk
Sidetal: 48 farveillustrerede sider
ISBN: 978-87-94513-01-2

HVAD FOR EN CARL?

De fleste børn kender et par af hans sange. Jeg ved en lærkerede og Solen er så rød mor, men hvis man spørger, om de ved, hvem Carl Nielsen (1865-1931) var, er det de færreste, der kan svare, at han var Danmarks største komponist nogensinde, og at han er berømt i hele verden for sine symfonier, operaer, strygekvartetter og kammermusik.

Carls Fynske Barndom er skrevet af Anne Sofie Allermann og er inspireret af Carl Nielsens erindringsroman Min Fynske Barndom fra 1927. Den handler om hans barndomsår på Fyn. Om hvordan han lærer at spille, og hvordan han udvikler sig musikalsk og som kunstner, før han som 18-årig tager det store spring til Musikkonservatoriet i København.

Lea Letén har illustreret den 50 sider lange billedbog, og hun har gjort et grundigt researcharbejde, for at skildre tiden og Carl Nielsens barndom korrekt.

Hun er en erfaren børnebogsillustrator, men i denne bog folder hun sig ud i et friere og mere kunstnerisk udtryk end tidligere. Akvarellerne har liv og charme, og karakterende et nærvær, så man føler med dem. Man drømmer sig væk sammen med den lille skønne knægt, der ligger i græsset og ser de vilde gæs mod den blå himmel.

Carls Fynske Barndom er støttet af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat og udkommer ved Forlaget Frø. Der udarbejdes desuden tilhørende undervisningsmateriale til bogen, passende til indskolingen og mellemtrinnet.

Boglancering af Carls Fynske Barndom:

7. april 10.00-12.00, Metronomen, Frederiksberg.
 Der serveres boller og kakao, Emma Arent Roesgaard spiller Carl Nielsens Humoreske-bagateller og akkompagnerer fællessangen. Lea Letén udstiller sine smukke akvareller og Anne Sofie Allermann læser højt og fortæller om tilblivelsen af bogen.
Arrangementet er gratis og åbent for alle børn og deres familier.
 

20. april 14.00-15.00, Carl Nielsen Museet, Odense.
Forfatter-talk med Anne Sofie Allermann om inspirationen til at skrive en billedbog om Carl Nielsen. Hvordan man koger en lang bog ned til en billedbog med kun cirka 950 ord og om hvad Carls barndomserindringer kan sige børn og unge i dag.

8. juni
Lea Letén og  Anne Sofie Allermann vil også være at finde til Carl Nielsen fødselsdagsfest i barndomshjemmet. Her vil Lea Letén fortælle om hendes arbejde med illustrationerne til bogen.

 
Back To Top