Skip to content

Freja Niemann Lundrup

Foto: Ole Lejbach Hollufgård

Talentprismodtager 2021
Freja Niemann Lundrup
Billedkunstner

CV

Links

Freja Niemann Lundrup (f. 1990) arbejder skulpturelt med forskellige materialer og hendes praksis omdrejer materiens reaktioner.

Med udgangspunkt i kroppen og fokus på påvirkning, håndtering, forståelse og vækst undersøges sammenhæng mellem ydre og indre forhold.

Med bearbejdningen i centrum, både fysisk og konceptuelt, skildrer hendes værker reaktioner, forhold og betydninger mellem ting. Skulpturerne er forsøg på at give krop til dét der ikke ses, det I mellemrummet mellem det synlige og det usynlige, dét der påvirker, opleves og mærkes.

Freja Niemann Lundrup har deltaget i gruppeudstillinger i ind og udland bla. “P.I.S.D” Kunsthal Aarhus (2018-19) “Mentorernes Momentum” Kunsthal NORD (2019) samt soloudstillingerne “Krops Kompas – Når sten gror” i Se! Rum, Art weekend Aarhus (2019) og “Making the Unseen Seen” i Tilburg, Holland (2019).

Hun er repræsenteret ved to offentlige værker, i henholdsvis St. Heddinge skulpturpark og Hollufgård skulpturpark.

I 2021 kan du ses hendes værker b.la. på Skulptur triennalen “SkulpturOdense ‘21” Hollufgård Skulpturpark, “Trailerpark” i Augustiana Kunstpark, i udstillingsrækken “SAMMENSTØD” i Ringsted Galleriet samt på S.E.S Kunstcentret Silkeborg Bad.

Eksempler på værker

“Atlas, jeg er din mor(d) Nord”, Skulpturpark Hollufgård Artist Residence, Maj, DK

“From the inside out” Augustenborg Project, Juni-Okt, DK

"Spiralgenese" Skulptur Odense ‘21, Skulptur Triennale, Hollufgård Skulpturpark, Juli-okt

“Jeg er virkelig glad og taknemmelig for at modtage Anne Marie Carl-Nielsen’s Talentpris. Det er mig én kæmpe ære og det gør en enorm forskel for mig og mit kunstneriske arbejde.

Den store anerkendelsen og den økonomisk hjælp, giver en ro og frihed, der skaber plads til at jeg kan opnå nye ting, videreudvikle, fordybe, nørde og forbedre min skulpturelle praksis.”

Back To Top