Skip to content

Alva Holm

Foto: Julia Eva Severinsen

Talentprismodtager 2020
Alva Holm
Violinist

Links

Violinist Alva Holm

Vinder af den svenske solistpris 2022, ‘Polstjärnepriset’ i Göteborg i 2017 og Den Danske Strygerkonkurrence 2018, Alva Holm er en violinist med en stærk og karakteristisk lyd samt en bemærkelsesværdig moden og ærlig musikalitet, der fanger lytterens opmærksomhed fra første strøg med buen.

Født i 2000, er hun allerede på anmeldere, orkestre og musikfestivallers radar i hele Norden og videre. Alva debuterede som solist med Göteborg Symfoniorkester i en alder af 16 år og vandt ‘Polstjärnepriset’ med sin opførelse af Carl Nielsens udfordrende violinkoncert.

Hun har to gange vundet Jacob Gade Violinkonkurrencen og vundet både førsteprisen og Aarhus Symfoniorkesters specialpris ved Den Danske Strygerkonkurrence.

Efter sine konkurrence-sejre blev Alva kontaktet af en række orkestre, arrangører og festivaler og har regelmæssigt optrådt som solist og kammermusiker siden; i sidstnævnte kapacitet optræder hun fortsat i en duo med sin bror, pianisten Elias Holm.

Alva har været solist med orkestre i hele Skandinavien, herunder Aarhus Symfoniorkester og Bergen Filharmoniske Orkester. I efteråret 2020 blev hun inviteret tilbage til Aarhus Symfoniorkester for at opføre Mendelssohns violinkoncert med dirigenten Marc Soustrot.

Alva begyndte sin musikalske uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor hun studerede med den ukrainske violinist Alexandre Zapolski, som gav hende en særlig forståelse for den slaviske violintradition med fokus på klangkvalitet og farve kombineret med en dyb kommunikativ og udtryksfuld impuls.

Hun fortsatte sine studier hos Peter Herresthal på Norges musikkhøgskole i Oslo. Hun har deltaget i masterclasses med violinister som Henning Kraggerud, Nicola Benedetti, Nikolaj Szeps-Znaider, Pinchas Zukerman og Vilde Frang.

Alva har modtaget prestigefyldte legater fra Augustinus Fonden, Sonning Fonden, Jacob Gades Legat og Carl og Anne Marie Carl-Nielsens Legat. Hun spiller på et Gagliano-instrument fra 1760, lånt fra Augustinus Fonden. I 2020 sluttede hun sig til Nordic Artists Management som en Young Artist.

Video

Back To Top