Skip to content

Carl Nielsens symfonier indspillet af DR Symfoniorkestret

Efter en årrække af opførelser både hjemme, i Europa, USA og Asien har DR Symfoniorkesteret med chefdirigent Fabio Luisi indspillet og udgivet Carl Nielsens 6 symfonier på det anerkendte pladeselskab Deutsche Grammophon.
Lyt med:

Carl Nielsens seks symfonier indspillet af DR Symfoniorkestret og udgivet på Deutsche Grammophon.

Det bliver første gang nogensinde, at et dansk orkester udsender en komplet serie på det legendariske pladeselskab Deutsche Grammophon – og også første gang, at pladeselskabet kan præsentere Carl Nielsens samlede symfonier og koncerter i deres katalog, som tæller mange af den klassiske musiks største navne.

“Det er selvfølgelig et drømmescenarie at se DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi udkomme på det vel nok mest legendariske klassiske pladeselskab, der har så store koryfæer blandt sine kunstnere – både historiske og nulevende”  siger Kim Bohr, der er chef for DR Koncerthuset og kunstnerisk leder for DR Symfoniorkestret.

Deutsche Grammophon blev grundlagt i 1898 og er verdens ældste pladeselskab.

Udgivelsen er med til at give Carl Nielsen og dermed dansk musik et historisk løft og sørge for, at Carl Nielsen for alvor træder ind i den internationale klassiske musikkanon.

De i alt seks symfonier af Carl Nielsen, som vil være fordelt på tre forskellige udgivelser er udkommet både digitalt til streaming og download, samt på CD-boks.

DR Symfoniorkestrets chefdirigent Fabio Luisi har et særligt greb om den danske nationalkomponist Carl Nielsen:

“Carl Nielsens symfonier er blandt de bedste symfonier, der er skrevet i det 20. århundrede. De har dybe rødder i den danske kultur og natur, samtidig med at de har en universel dimension. Vi er glade for at kunne skabe en ny indspilningsserie af disse ekstraordinært kraftfulde værker med et orkester, som er så tæt forbundet med Nielsen og en dirigent, der er så åben for inspiration og nye ideer”  udtaler Angelika Meissner fra Deutsche Grammophon.

DR Symfoniorkestrets indspilning af Carl Nielsens symfonier er muliggjort ved støtte fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat.

Back To Top