Skip to content

Christian Øland

Foto: Morten Albek.

Talentprismodtager 2016
Christian Øland
Dirigent

Links

Den danske dirigent Christian Øland er et af Nordens største dirigenttalenter.

Christian Øland har tidligere dirigeret orkestre som DR Symfoniorkesteret, Det Kongelige Kapel, Kungliga Hofkapellet i Stockholm, Magdeburg Philharmoniker, Göteborg Symfonikerne, Helsingborg Symfoniorkester, Slovakian State Philharmonic, Wermland Opera, Det Nordiske Kammerorkester og samtlige danske landsdelsorkestre.

I Danmark dirigerer Christian Øland særligt ofte Copenhagen Phil og Sønderjylland Symfoniorkester.

Som 18-årig blev han optaget i dirigentklassen på Sibelius Akademiet i Helsinki, og efter kun et års studier blev han af chefdirigent Hannu Lintu udnævnt til assisterende dirigent for Det Finske Radiosymfoniorkester.

Som sådan dirigerede han blandt andet orkestrets børne- og ungekoncerter samt forskellige produktioner af moderne musik. Han arbejdede tæt sammen med flere af orkesterets gæstedirigenter, deriblandt Esa Pekka Salonen og Herbert Blomstedt.

Som opera- og balletdirigent har Christian Øland blandt andet dirigeret Tchaikovsky ‘Nøddeknækkeren’ på Det Kongelige Teater og Poul Schierbecks opera “Fête Galante” på Den Jyske Opera.

På Kungliga Operan i Stockholm har han dirigeret Mats Eks berømte opsætning “Julie og Romeo” med musik af Tchaikovsky.

Derudover har Øland flere gange arbejdet som assisterende dirigent på den velrenommerede ‘Savonlinna Opera Festival’ i Finland.

På Sibelius Akademiet modtog Christian Øland undervisning af dirigenter som Atso Almila, Hannu Lintu, Leif Segerstam, Jorma Panula, Herbert Blomstedt og Esa Pekka Salonen.

Inden sine studier i Finland studerede Christian Øland klaver og fagot i Danmark, og har som fagottist spillet i Det Finske Radiosymfoniorkester.

Back To Top