Skip to content

Christian Skjødt Hasselstrøm

Foto: Nanna K. Hougaard

Talentprismodtager 2021
Christian Skjødt Hasselstrøm
Kunstner og komponist

Links

Christian Skjødt Hasselstrøm arbejder i feltet mellem lyd, visualitet og videnskab.

I sin praksis udfordrer og undersøger han, hvordan vi sanseligt oplever og interagerer med vores omgivelser.

Med et ofte stedsspecifikt og videnskabeligt afsæt skaber Skjødt Hasselstrøm totalinstallationer og immersive miljøer opbygget af autonome systemer.

Her kan værkerne opleves som manifestationer eller vidner til grænserne for vores sansning og perception af den fysiske verdens materialitet og fænomener.

Skjødt Hasselstrøm har præsenteret værker på galleri, museer, festivaller og i koncertsale verden over, inkl. Ars Electronica Festival i Linz, Mois Multi i Quebec Canada, A plus A Gallery i Venice, Műcsarnok Kunsthalle Budapest, Sound Reasons i New Delhi, Skan II / Skanu Mežs i Riga, Üle Heli i Tallinn, Ostrava Days i Czech Republic, Ultima i Oslo, Overgaden i København and Museet for Samtidskunst i Roskilde.

Har været artist-in-residence i Avatar i Quebec, Canada, EMS Elektronmusikstudion i Stockholm, Notam – Norwegian Centre for Technology, Art and Music i Oslo, og Inter Arts Center i Malmö, Lunds Universitet.

Skjødt Hasselstrøm har vundet priser ved bl.a. Prix Ars Electronica og Japan Media Arts Festival, og han har en kandidatgrad fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Eksempler på værker

VIBRANT DISTURBANCE IV

REFRACTIONS

The Reciever

ÆTER

RADAR

RADAR

RADAR

Jeg er meget taknemmelig og føler mig privilegeret over at være modtager af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legatets Talentpris.

På mange måder placerer mit arbejde sig i spændingsfeltet mellem Anne Marie og Carl’s respektive kunstneriske retninger, hvorfor modtagelsen af netop denne pris resonerer dybt.

Udover anerkendelse for mit kunstneriske virke giver prisen mig rum og mulighed for fortsat at insistere på kompromisløsheden og vigtigheden i mit arbejde.

Tak!

Christian Skjødt Hasselstrøm

Back To Top