Skip to content

Clara Cecilie Thomsen

Talentprismodtager 2019
Clara Cecilie Thomsen
Sopran

Clara debuterede på Det Kongelige teater i 2017 som Barbarina i Figaros Bryllup af W. A. Mozart. Og har siden sunget roller som bl.a. Alcina i Händels Opera Alcina, Konstanze i Bortførelsen fra Serailet af W. A. Mozart og Gilda i Rigoletto af G. Verdi.

Clara Thomsen (f. 1991) er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og Operaakademiet i København, hos sanglærer Susanna Eken, hvorfra hun blev færdiguddannet i 2018.

I 2019 medvirkede hun i Kasper Holtens anmelderroste opsætning af Peter Shaffer´s teaterstykke Amadeus, som den syngende karakter Katharina Cavalieri på Det Kongelige Teater. I 2019 arbejde Clara også sammen med instruktøren Christian Lollike på den eksperimenterende musikteaterforestilling Don Juan.

I februar 2020 havde hun sin debut på Den Jyske Opera i rollen som Konstanze, i W. A. Mozart´s opera Bortførelsen fra Seraillet.

Clara har sunget med orkestre som Det Kongelige Kapel, Aalborg Symfoniorkester, Copenhagen Phil og til december optræder hun med DR Symfoniorkestret. Hun har også optrådt i store dele af Europa, og i 2017 sang hun for første gang i den spektakulære koncertsal Musikverein i Wien sammen med Tonkünstler Orkesteret og dirigent Michael Schønwandt.

Clara har været solist i adskillige kantater og passioner og har bl.a. sunget sopran partiet i Händels Messias, Johannes og Matthæus Passionen af J. S. Bach og W. A. Mozarts Requiem.

Clara har modtaget priser som Årets Opera Talent 2018 (Copenhagen Opera Festival), Leonié Sonnings Talentpris 2019 og Anmelderingens Talentpris 2019 og Aalborg Operapris.

I denne sæson (2020/2021) sang Clara to hovedroller på Den Jyske Opera, Gilda i Verdi’s Opera Rigoletto og Suzon i den danske opera Fête Galante af Poul Schierbeck.

Frühlingsstimmen // Danish National Symphony Orchestra

Back To Top