Skip to content

Dokumentarfilm: Carl Nielsen – mellem himmel og jord

Projektstøttemodtager 2022
EuroArts Music International
Produktion af dokumentarfilm om Carl Nielsen

Dokumentaren har præmiere på DR2 og andre udenlandske kanaler medio april 2023.

Formålet med den internationale dokumentarfilm er at vække begejstring for den danske komponist i lande, hvor endnu ikke så mange har stiftet bekendtskab med Carl Nielsen.

Med Nielsens citat “Musik er liv” som udgangspunkt går dokumentaristen Magdalena Zięba-Schwind på opdagelse i Carl Nielsens usædvanlige liv og karakteristiske musik.

Dokumentarfilmen optages på mange af de steder, hvor Carl Nielsen levede og arbejdede: Hans barndomshjem i Nørre Lyndelse, området omkring Bramstrup Gods, hvor han passede gæs som barn, i Skagen ved sommerhuset ”Finis terræ” og i kunstnerægteparrets bolig på Frederiksholms Kanal i København.

Dokumentaren produceres i tæt samspil med museumsinspektør for Carl Nielsen Museet og Carl Nielsens Barndomshjem, Ida-Marie Vorre, der er tilknyttet produktionen som faglig konsulent ekspert.

Derudover bidrager fagpersoner som chefdirigenten for DR Symfoniorkestret Fabio Luisi, radiovært Mathias Hammer og kurator Emilie Boe Bierlich med deres syn på Carl Nielsen.

Skuespiller Tue Hoé medvirker i rollen som Carl Nielsen.
Filmen vil desuden inkludere nye indspilninger med musikere fra DR´s ensembler.

Dokumentarfilmen udsendes internationalt i april 2023.

Udsendelsen koordineres med DR Koncerthusets musikalske hyldest af Carl Nielsen og DR Symfoniorkestrets internationale udgivelse af Carl Nielsens symfonier og tre solokoncerter på Deutsche Grammophon.

Dokumentarfilmen bliver produceret i et samarbejde mellem Euroarts, ZDF/arte, YLE, NRK, SVT og Deutsche Grammophon.

Back To Top