Skip to content

Esben Weile Kjær

Foto: Lasse Dearman

Talentprismodtager 2022
Esben Weile Kjær
Billedhugger

Links

Esben Weile Kjærs arbejde tager form som skulptur, collage, video og performance

Esben Weile Kjær (1992) bor og arbejder i København.

Hans arbejde trækker på popkulturens historie og popmusik i en undersøgelse af temaer som nostalgi, autenticitet og generationel ængstelighed.

Ved at appropriere marketingstrategier og æstetiker fra underholdningsindustrien, behandler han samtidens eventøkonomi med et opmærksomt, men hurtigt, visuelt sprog.

Således mimer hans arbejde ikke blot andre kulturelle måder at kommunikere og operere på (som dem man finder i fester, protester, pressekonferencer og TV-shows), men bliver performativ popkultur i sin egen ret.

Dette sker ofte med interventioner af offentlige og kommercielle platforme med rekvisitter som podier, konfetti- og laserkanoner og hegn.

Jeg er meget taknemmelig og beæret over at modtage Carl og Anne Marie Carl-Nielsen Legatets Talenpris. Som nyuddannet billedkunstner er det ekstremt motiverende og nødvendigt med opbakning for at kunne arbejde.

Legatet gør at jeg kan fordybe mig i mit arbejde et godt stykke tid uden at skulle bekymre mig for meget. Det betyder meget for mig at få dette skulderklap.

Hardcore Freedom

Eksempler på værker

Dance with the devil - Foto: David Stjernholm

Complete Collapse - Foto: Malle Madsen

That awkward time between birth and death

Dance with the devil - Foto: David Stjernholm

Dog Eat Dog, Foto: Miki Skak

Hardcore Freedom - Foto: David Stjernholm

Power Play

Hardcore Freedom Revisited

Back To Top