Skip to content

Jens Haaning

Hædersprismodtager 2020
Jens Haaning
Billedhugger

Jens Haaning (født 1965) tildeles Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legats hæderspris på baggrund af hans kunstneriske praksis, som har udfoldet sig over tre årtier.

Jens Haaning har sit udgangspunkt i skulpturen og studerede som billedhugger på kunstakademierne i København og München.

Det skulpturelle har altid været centralt i hans konceptuelle arbejde, som fra starten af har omhandlet problemstillinger og konflikter i det globale, samtidige samfund.

Med tematikker som migration, nationalisme, forskydninger og forandringer i den menneskelig sameksistens.

Jens Haanings kunstneriske løbebane har fra starten udspillet sig i en international kontekst, og han har vist værker i på en lang række biennaler og vigtige udstillinger over hele kloden.

Blandt andet var han repræsenteret på udstillingen Documenta IX i Kassel i 2002, hvor han præsenterede et for ham karakteristisk værk ”Light Bulb Exchange”, som var en udveksling af lysstofrørene i en gade i Hanoi, Vietnam, med gadebelysningen i Kassel.

Jens Haaning har tidligere udstillet på Den Frie med soloudstillingen ”ALD Carmarket København” i 2010, hvor han konverterede Den Frie til en fuldt funktionsdygtig brugtbilsforhandler.

Jens Haanings oeuvre er enestående i dansk kunst, og han sætter beskuerens hjerne på arbejde med sine subtile og overraskende udvekslinger af objekter, handlinger og betydninger, som katalyserer nye billeder af den virkelighed, vi er en del af.

Motivering: Henrik Plenge Jakobsen.

Videoportræt

Back To Top