Skip to content

Josefine Weber Hansen

Foto: Katrin Helena Kuslap

Talentprismodtager 2021
Josefine Weber Hansen
Musiker

Links

Josefine Weber Hansen er en dansk sopran og bratschist, der med stor nysgerrighed og passion udforsker den klassiske musiks mange facetter.

Gennem kreative samarbejder på tværs af genrer og kunstarter, er hun med til at udfordre og udvikle de traditionelle rammer og værdier indenfor sit felt.

Josefine har optrådt på festivaller som CPH Opera Festival, Klang Festival, CPH Stage, Ung Nordisk Musik og Gong Tomorrow og arbejdet med ensembler og aktører lige fra Efterklang til Storstrøms Kammerensemble, Josefine Opsahl og Steffen Brandt.

Hun er uddannet i klassisk sang fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Eastman School of Music samt uddannet bratschist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Josefine er medlem af de to kunstnerkollektiver Venteværelset og Damkapellet.

Damkapellet modtog i 2021 ligeledes Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsen Legatets Talentpris indenfor kategorien komponist.

I tråd med Damkapellets arbejde har Josefine Weber Hansen på egen hånd gennem de seneste år arbejdet på et projekt om danske kvindelige komponister.

Hun ønsker at udbrede kendskabet til musikken og komponisterne samt at integrere musikken i sit faste repertoire.

Man vil kunne opleve Josefine med et liedprogram af danske kvindelige komponister ved en række koncerter i 2022 – første gang d 6. februar hos Det Danske Sangselskab.

Udover at være modtager af Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsen Legatets Talentpris 2021 har Josefine modtaget de Københavnske Odd Fellow Logers Musikpris i 2018 samt adskillige legater og priser i forbindelse med sine studier.

Teaser fra Dido & Aeneas - en isolationsopera

Back To Top