Skip to content

Let’s Dance, Nielsen!

Danseforestillingen ’Let’s Dance, Nielsen!’ opføres i DR Koncerthuset den 12. januar med 100 unge dansere og musik af Carl Nielsen og Den Sorte Skole.

Fem danske efterskoler og danseuddannelser har samarbejdet med koreografen Tim Rushton for at udvikle koreografien til den ambitiøse danseforestilling Let’s Dance, Nielsen! som opføres i DR Koncerthuset d. 12 januar 2024.

Forestillingen tager udgangspunkt i Carl Nielsens 2. symfoni ‘De fire temperamenter’, som opføres live på scenen af DR Symfoniorkestret tilsat et musikalsk twist af det prisbelønnede DJ-kollektiv “Den Sorte Skole” og en spektakulær visuel scenografi af videodesigner Signe Krogh.

Projektet har DR Symfoniorkestret og Carl Nielsen som sin musikalske kerne og har til formål at præsentere den symfoniske musik med en involverende tilgang til nutidens unge. Med et langt pædagogisk og kunstnerisk indløb på de medvirkende skoler gives plads til fordybelse i Carl Nielsens musik så musikken og koreografien kommer helt ind under huden.

Forestillingen samles og kulminerer i DR’s smukke koncertsal og munder ud i undervisningsmateriale, der distribueres gratis via DR Skole som alle skoler i landet har adgang til.

Projektet bliver et signaturprojekt for DR Symfoniorkestret, og indgår i orkestrets store Carl Nielsen satsning de kommende år.

For at bringe Carl Nielsens ikoniske musik tæt på de unge mennesker på en relevant og nyskabende måde, vil Den Sorte Skole komponere musik, der binder Nielsens fire satser sammen på en organisk og meningsfuld måde.

“De fire temperamenter” varer omkring 32 minutter og med nykomponerede 20 minutter, kommer danseforestillingen op på omkring 50 minutter.

Nøgleperson for projektet er den berømte koreograf Tim Rushton. Sammen med 100 skoleelever udvikler han koreografien til projektet.

Let’s Dance, Nielsen! produceres af DR Musikariet med økonomisk støtte fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen legat.

Let’s Dance, Nielsen!:

Medvirkende:

DR Symfoniorkestret
Stanislav Kochanovsky, dirigent
Elever fra:
Oure Kostgymnasium
VIES (Vejle Idrætsefterskole)
Danseakademiet Amok/Det Kgl. Teaters Balletskole (Odense)
DTAdans fra Dansk Talentakademi (Holstebro)
og KIES (Københavns Idrætsefterskole)

Musik:

Carl Nielsen (Symfoni nr. 2) og Den Sorte Skole

Koreografi:

Tim Rushton

Back To Top