Skip to content

Louise McClelland Jacobsen

Talentprismodtager 2022
Louise McClelland Jacobsen
Sangerinde

CV

Sporan Louise McClelland Jacobsen

Louise McClelland Jacobsen (f. 1997) er en dansk/ new zealandsk sopran, som studerer på Operaakademiet på Operaen i København ved professor Helene Gjerris.

Louise har trods sin unge alder allerede gjort sig bemærket – hun har bl.a. været solist med DR Symfoniorkestret, Jönköpings Sinfonietta og Concerto Copenhagen.

Hun har været solist i adskillige kantater og passioner og har bl.a. sunget sopranpartiet i Johannespassionen af J. S. Bach, Händels Messias og Pergolesis Stabat Mater og hyppigt sunget lied-koncerter landet rundt.

Hun vandt den først afholdte Rued Langgaard-konkurrence sammen med pianist Kristian Riisager.

I næste sæson debuterer Louise på Det Kgl. Teater i opsætningen af Strauss’ Elektra som 5. Magd.

Foto: Joseph W. Alford

Da jeg fik besked, om at jeg skulle modtage Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens talentpris 2022, blev jeg helt overvældet og utrolig glad. Jeg er meget beæret og stolt over at modtage prisen, og det er fantastisk at få sådan et skulderklap på min vej mod mine drømme. Jeg er sikker på at prisens tilhørende økonomiske tilskud, vil hjælpe mig med at finde inspiration og læring både i ind- og udland. Tusind tak!

Back To Top