Skip to content

Mai Ane Pil Siedentopp

Talentprismodtager 2022
Mai Ane Pil Siedentopp
Komponist og performer

CV

Links

Mai Ane Pil Siedentopp arbejder med sanselighed i musik og rum, hendes klangideal er at skabe et rum mellem nyklassisk musik og beat orienterede elektronisk musik.

Hun er optaget af hvordan hverdagsmaterialer kan bruges som instrumenter og forvandles igennem deres lyd til musikalske objekter med pitch, rytme og dynamik.

Mai arbejder med hvordan lydkunst og ny kompositionsmusik kan formidles visuelt og sanseligt igennem iscenesatte koncerter. Hun arbejder med grafisk partitur som noder for de nodeløse.

Både nodeløse instrumenter/materialer, men også så lytterne kan læse partiturene som en bro eller en ordbog til musikken.

I 2023 skal hun udforske projektet Voices For Existing i et residency på Åbne Scene på Godsbanen i Aarhus. I 2017 modtog hun en præmiering fra Statens Kunstfond for hendes kompositioner til eventet Aarhus Walks On Water under Kulturhovedstadsåret.

I 2017 og 2021 repræsenterede hun Danmark til UNM – Ung Nordisk Musik i Reykjavik og Aarhus.

Mai er en del af kunstnerduoen LYD PORT hvor hun i samarbejde med Morten Schmidt arbejder tværæstetisk med lyd, performance og skulptur.

Duoen har blandt andet skabt værket til Nordic Music Days, Socle De Monde, Hollufgård Skulpturpark, TICKON og arbejder nu på et nyt gavlværk og koncert til det midtjyske projekt Verdensmålsgavlene.

Deres nyest musikdramatiske projekt “Is The Moon A Bell? Part 2” kan opleves til august på Åbne Scene på Godsbanen.

Mai er uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium og har studeret hos komponist Hanna Hartman og været gæstestuderende på Musikalsk akkompagnement for dans på Den Danske Scenekunstskole.

I 2020 havde de debut på deres selvproducerede musikdramatiske forestilling Macro Plastic på Den Fynske Opera, forestillingen er komponeret, iscenesat og skrevet af LYD PORT fremført af duoen og fem sangere.

Macro Plastic blev vist i en digital version på Det Frie Felts Festival i 2021.

Koncertvideo

Jeg er utrolig taknemmelig for at modtage denne pris og den anerkendelse af mit kunsteriske virke den bringer med sig. Prisen giver mig mulighed for ny fordybelse og endnu flere eksperimenter ud i lyd og rum. Tusinde tak.

Back To Top