Skip to content

Mathias Monrad Møller

Foto: Jana Slaby

Talentprismodtager 2017
Mathias Monrad Møller
Komponist

CV

Links

Mathias Monrad Møller, født i Odense, er en dansk-tysk tenor og komponist.

Mathias var medlem af drengekoret Thomanerchor Leipzig og er i komposition uddannet fra Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt/Main, med Martin Schüttler, Gerhard Müller-Hornbach og Marc Andre som lærere.

I sang er han uddannet fra Hochschule für Musik “Hanns Eisler” Berlin hos Prof. Scot Weir, det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet på Det Kongelige Teater i København, hos Susanna Eken.

Han debuterede i sæsonen 2018/19 på det Kongelige Teater i Verdis Trubaduren og sang derudover i Amy Lane og Kasper Holtens Reumert-belønnede nyopsætning af Heises Drot og Marsk, der også udkom på Dacapo.

I 2020 afgik han fra Operaakademiet med sin egen forestilling The Combat. Forestillingen blev bl.a. beskrevet som ‘overbevisende debut’ (Politiken), ‘hypnotisk’ (seismograf.org) og ‘meget spacy og utrolig fedt’ (Ungt Teaterblod).

I 2021 optrådte Mathias bl.a. i Louise Alenius’ og Tue Bierings nye opera Stille Slag på Østerbro Teater, samt i Bachs Johannes-Pas ion med Concerto Copenhagen under ledelse af Lars Ulrik Mortensen, der også blev indspillet som CD.

I 2022 vendte han tilbage til Den Kongelige Opera hvor han var Nyren i Louise Alenius’ nye Reumert-nominerede opera Manualen.

På Copenhagen Opera Festival uropførte han Marcela Lucatellis nye opera Die A Happy Man, en helaftensforestilling skræddersyet til ham som solo performer.

Mathias’ kompositioner er bl.a. blevet opført af Aarhus Symfoniorkester, Kringkastingsorkestret KORK, Ensemble Garage Köln, Mocrep Chicago eller vokalensemblet PHØNIX16 Berlin. I juni 2021 var han komponist, sanger, performer og musikalsk leder på 360°-musikteaterstykket Lebende Minus Tote på European Centre for the Arts – Hellerau, Dresden.

Mathias’ værker er blevet transmitteret af DR, norske NRK, tyske HR 2 Kultur, WDR og Deutschlandfunk Kultur. Deutschlandfunk Kultur har ko-produceret studieindspilninger af Mathias’ kompositioner: debutalbummet The Best Version of Myself på det østrigske label col legno.

Sammen med danser/koreograf Alma Toaspern danner han scenekunstduoen toaspern|moeller, der udforsker nye muligheder mellem dans og musik.

Mit arbejde handler om at kontekstualisere musikalsk materiale på ukonventionelle måder, for at afsløre gemte potentialer i materialet.

Et fokus ligger på brugen af stemmer, tekster og sprog, og kombinationen mellem live spillede instrumentale klange og elektroniske samples. Som klassisk sanger er jeg interesseret i at kontekstualisere historisk musik i en nutidig kontekst, og samtidig i at tydeliggøre, at også denne musik kommer fra en kontekst, der har været nutid engang.

Jeg ser aldrig musik som et isoleret fænomen, men rettere som betinget af historiske, samfundsmæssige og politiske omstændigheder.

Back To Top