Skip to content

Mathias Riis Andersen

Foto: Mikkel Kaldal

Talentprismodtager 2023
Mathias Riis Andersen
Billedhugger

CV

Links

Mathias Riis Andersen (f. 1995) arbejder med skulptur, smykker, video og computerspil.

Gennem disse medier og ofte med sin egen krop som værktøj undersøger han, hvordan teknologi, personlige relationer og maskiner overlapper i forskellige systemer, og hvordan de kan åbne op for skjulte virkeligheder og fantasier.

Han er optaget af idéen om kunstneren som opfinder og søger med sine værker at udvikle metoder til at hacke og “reverse-engineere” teknologier, deres magtforhold og fortælling, og at skabe nye konstellationer af intimitet.

I sine værker tilstræber han at rumme den frygt, man kan føle, når man møder verden, men men også at finde en optimisme, en mulighed for nærhed og forandring ud fra den logik, at maskiner man ikke magter at forstå kan forvandles.

Mathias Riis Andersen er udannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2022.

Han har senest udstillet på KH7 Artspace, Kunsthal Aarhus, KØS, og Kulturkasernen i Fredericia, hvor hans afgangsværk er permanent udstillet. Han er en del af hybridudstillingsplatformen Default Cube, og driver Forlaget Nightcore der hovedsageligt udgiver debutanter inden for digte, kunstnerbøger og ny dansk dramatik.

Jeg er meget beæret og taknemmelig over at modtage denne pris. Det giver mig mulighed for at fordybe mig og arbejde videre med mine projekter. Mange tak for anerkendelsen og støtten, det betyder utrolig meget.

Eksempler på værker

Remain Forever (2022)- Foto: Mikkel Kaldal

Remain Forever (2022). Foto: Mikkel Kaldal

Canine Emma Goes outside - my Corgy_husky dog likes to talk.. (2021). Foto: Mikkel Kaldal

Broken Hearts; Auto Parts (2022). Foto: Mikkel Kaldal

Canine Emma Goes outside - my Corgy_husky dog likes to talk.. (2021) Foto: Mikkel Kaldal

Back To Top