Skip to content

Sophie Søs Meyer

Talentprismodtager 2023
Sophie Søs Meyer
Komponist

Links

Komponist og violinist Sophie Søs Meyer

Sophie søger at arbejde med forandringsprocesser ud fra en interesse for objektorienteret ontologi – en tilskrivning af autonom magt til objekter – både fysiske og sanselige.

Her i ligger tanken at objekter ikke kun kausalt relaterer til hinanden, men også til os.

For tiden omfatter hendes arbejde implementering af naturlige celleformerings fænomener, som hun søger at transformere til soniske perceptioner. For eksempel har hun i en af sine seneste kompositioner, søgt at omsætte transformative processer af lysreaktive koraller til musik.

Sophie færdiggjorde sin kandidat i komposition fra Estonian Academy of Music and Theatre in Tallinn (Masters) med udmærkelse, hvor hun studerede komposition med Helena Tulve.

Gennem årene har hun modtaget undervisning af blandt andet Toshio Hosokawa, Chaya Czernowin, Juste Janulyté og hendes værker er blevet opført af ensembler såsom ICTUS Ensemblet, Ensemble Fractales og Linea Ensemblet.

Hun er vinder af Deus Ex Musica 2022, DYCE European Commissioning Project 2023 og udvalgt til at deltage ved Voix Nouvelles Royaumont 2023.

Lydeksempel

Jeg blev meget glad og overrasket, da jeg modtog beskeden om, at jeg ville modtage Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legatet. Det er en stor ære og jeg er dybt taknemmelig.
Legatet giver mig mulighed for i den kommende tid at fordybe mig i at komponere.

 

Eksempler på værker

Back To Top