Skip to content

Thomas Dausgaard

Foto: Irène Zandel

Hædersprismodtager 2003
Thomas Dausgaard
Dirigent

Links

Thomas Dausgaard er kendt for sin kreativitet og innovation i programmering og et omfattende katalog af kritikerroste indspilninger.

Dausgaard har senest været chefdirigent for BBC Scottish Symphony Orchestra (2016-2022).

Han bærer også titler som æresdirigent for Swedish Chamber Orchestra (chefdirigent 1997-2019), æresdirigent for Orchestra della Toscana, musikdirektør (2019-2022) for Seattle Symphony og æresdirigent for DR SymfoniOrkestret, for hvem han var chefdirigent fra 2004 til 2011 som den første dansker nogensinde.

Som gæstedirigent har Dausgaard samarbejdet bredt med mange af verdens førende orkestre og regelmæssigt optrådt ved prestigefyldte festivaler verden over. Han har turneret omfattende i Europa og USA og holdt en ugelang residency i Tokyo i 2019, hvor han præsenterede BBC Proms i Japan for første gang.

En karakteristisk programmeringstilgang for Thomas Dausgaard er at udforske rødderne af symfonisk musik som f.eks. Nielsen med grupper af folkemusikere, Mahler med klezmermusik, Debussy med gamelanensemble og Rachmaninoff med ortodoks korsang.

Dausgaards udforskende tilgang har ført ham rundt i hele verden – fra Amazonas til Borneo, fra Kina til Stillehavsøerne. Han har iværksat et samarbejde med et ungdomsorkester i favelaerne i Sao Paulo og har givet dirigent-masterclasses fra Spanien til Beijing.

Under Covid-lockdown lancerede Dausgaard en succesfuld YouTubekanal kaldet ”Thomas’ Music Room”, hvor han introducerer børn og barnlige sjæle til musik.

BBC Scottish Symphony Orchestra and Thomas Dausgaard

Back To Top