Skip to content

Oskar Friis-Hansen

Talentprismodtager 2023
Oskar Friis-Hansen
Musiker

Links

Den dansk-amerikanske cellist Oskar Reuben Friis-Hansen (1998) studerer hos Andreas Brantelid på det kongelige danske musikkonservatorium.

Hans tidligere lærere inkluderer Toke Møldrup og Mathias Beyer-Karlshøj.

Som en del af den unge strygekvartet AKELA, har han siden 2019 turneret i hele landet og dele af Europa. Kvartetten har studeret hos Tim Frederiksen og fået undervisning af talrige andre højt anerkendte kammermusikere.

En stor del af hans øvrige musikalske rødder findes i det danske ungdomsensemble DUEN og Morten Ryelund. Kammermusik i andre sammenhænge og masterclasses har bragt ham til Kina, Rusland, Australien og USA.

Oskar favner bredt i den klassiske musik og medvirker regelmæssigt i de professionelle orkestre i Danmark. Han gør en særlig dyd ud af at eksperimentere med celloens grænser og har i denne ånd optrådt med pop-, jazz-, hiphop- og endda rockmusikere.

Af de andre kreative fag er det især håndværk og møbeldesign der interesserer Oskar, han har gennem årene bygget mange møbler i træ og læder. Det er en af hans mål på længere sigt at være med til at udvide celloens evner i andet end klassisk musik.

AKELA Quartet

Det er en utrolig ære at modtage Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens talentpris. Anerkendelsen og støtten der ligger bag værdsætter jeg højt og er en enorm kilde til motivation og gå-på-mod.

Den økonomiske støtte vil blive flittigt brugt til videre selvudvikling og projekter med AKELA og andre.
Af hjertet tak, jeg ser frem til at realisere disse nye muligheder.

Back To Top