Skip to content

Kirsten Kjær

Foto: Benedikte Hald

Talentprismodtager 2023
Kirsten Kjær
Musiker

Links

Kirsten Wilbrandt Kjær (f. 1999) er bratschist og meget aktiv i det danske musikliv.

Hun har deltaget i festivals og masterclasses i ind- og udland, men har også en passion for litteratur og en drøm om at udforske grænselandet mellem tekst og musik.

Kirsten har studeret sin bachelor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Lars Anders Tomter, Tim Frederiksen og Asbjørn Nørgaard.

Nu studerer hun første år af sin kandidat hos Jennifer Stumm i Wien.

Som medlem af strygekvartetten AKELA er kammermusikken en stor del af Kirstens liv. AKELA blev stiftet i 2019 med visionen om at være et nysgerrigt og nærværende ensemble, og sidenhen har kvartetten spillet koncerter i ind- og udland af meget forskellig karakter – lige fra intime og interaktive børnekoncerter til klassiske kvartetkoncerter i prominente koncertsale.

AKELA udmærkede sig i ’21 ved at vinde førsteprisen i ENKOR International Chamber Music Competition og i ‘22 ved at vinde førstepris i LFN International Chamber Music Competition.

Akela Quartet

Jeg er meget taknemlig og overvældet over at modtage Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens talentpris 2023. Den anerkendelse betyder så meget og er en kæmpe motivation for at fortsætte udforskningen af mit musikalske udtryk.

Med prisen vil både jeg selv og AKELA have mulighed for at søge mere inspiration ude i verden.
Det glæder jeg mig til!

Back To Top