Skip to content

Gustav Ranum

Foto: Benedikte Hald

Talentprismodtager 2023
Gustav Ranum
Musiker

Links

Gustav Ranum (f. 1998) er opvokset på Sydsjælland hvor han begyndte at spille violin som 9-årig.

Efter mange år i det Sydsjællandske flyttede han til København og færdiggjorde her en bachelor med Prof. Eszter Haffner i 2021.

Lige nu studerer han en 1-årig kandidat i England hos violinisten Gina McCormack på Royal Northern College of Music.

Størstedelen af hans musikalske virke er i strygekvartetten AKELA, som siden 2019 har spillet og arrangeret koncerter af meget forskellig karakterer, både nationalt og internationalt.

Koncerterne har været alt fra standard strygekvartet koncerter i prominente koncertsale til højskolekoncerter krydret med sang og fortælling, side-by-side-koncerter med det musikalske vækstlag samt plejehjemskoncerter i et coronanedlukket Danmark.

Udover at spille koncerter har AKELA vundet førstepriser i hhv. ENKOR International Chamber Music Competition (2021) og i LFN International Chamber Music Competition (2022).

Henover sommeren kan AKELA høres på blandt andet Copenhagen Summerfestival og på Bornholms Musikfestival.

Udover at være aktiv på den klassiske musikscene, elsker Gustav at udforske andre genrer. Det har blandt andet ført til koncerter og indspilninger med alt fra jazz-, pop-, rock- og rapmusik, og givet nogle helt specielle oplevelser. Specielt dette ‘mix’ er noget som Gustav håber at kunne udforske mere af i fremtiden.

AKELA Quartet

Jeg er enormt taknemmlig for at modtage Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens talentpris 2023! Det er en kæmpe motivation, og prisen vil hjælpe mig i min fremtidige udvikling som musiker.

Efter et års studier i England har jeg fået lyst til at søge mere inspiration i udlandet, og netop dette er nu blevet muliggjort!

Back To Top