Skip to content

Davide Hjort

Foto:: ​Davy Denke.

Talentprismodtager 2023
Davide Hjort
Billedhugger

CV

Links

Davide Hjorts arbejde er forskningsdrevet, ofte påvirket af marginaliserede eller glemte historier. Davide undersøger repræsentationen af queerness gennem tiden ved at væve historiske, politiske og personlige narrativer sammen.

Davide Hjort (f.1990, Italien) er ved at færdiggøre sin kandidat uddannelse på Billedhuggerskolen, Det Danske Kongelige Kunstakademi.

I løbet af uddannelsen har Davide Hjort været på udveksling på Kunstakademiet i Oslo (2022), og har deltaget i det et-årigt program, Anne Marie Carl Nielsen Kunst i Offentlige Rum, på Det Fynske Kunstakademi. (2022/2023).

Davide Hjort ser skulptur som en forlængelse og udvidelse af den menneskelige krop. Værkerne er ofte udført på tværs af materialer som keramik, metal, og plastik.

Skulpturernes abstrakte og organiske former bliver en metafor for en flydende og transformativ identitet. Skulpturerne har et performativt udtryk, der ofte bliver aktiveret gennem andre medier som video, performance, lyd og foto.

Jeg føler mig utrolig beæret og taknemmelig over at modtage Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Talentprisen. Prisen åbner op for nye muligheder, som jeg glæder mig til at undersøge og gå i dybden med. Jeg er meget rørt over at mærke, at der er interesse i mit arbejde og mine projekter.
Tusind tak!

Eksempler på værker

Foto: Jan Søndergaard

Foto: Jan Søndergaard

Foto: Mikkel Kaldal

Back To Top