Skip to content

Maja Malou Lyse

Talentprismodtager 2023
Maja Malou Lyse
Billedhugger

Links

Maja Malou Lyse er en multidisciplinær kunstner, hvis praksis udforsker kompleksiteten af identitet, krop og seksualpolitik i relation til det medierede billede og kulturelle perception.

Lyse er blandt andet optaget af at bruge billedbaserede platforme som er dybt indkodede i vores hverdagsbrug, såsom magasiner, fjernsynsprogrammer og sociale medier.

Lyses praksis belyser hvordan vore begær infiltrerer og rammesætter vores kontemporære kulturelle og politiske virkelighed.

Maja Malou Lyse er født i 1993 og tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2022, har haft soloudstilling på Brandts Kunstmuseum og deltaget i udstillinger og projekter hos Statens Museum for Kunst, Tate Modern, Moderna Museet, Aros Kunstmuseum, Charlottenborg Kunsthal og the Victoria & Albert Museum.

I 2019 samarbejder Lyse med Danmarks Radio om DR2 programmet Sex med Maja.

Lyse er repræsenteret af Galleri Nicolai Wallner.

Jeg er overvældet af taknemmelighed over modtagelsen af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Talentpris 2023 og føler mig enormt beæret over denne anerkendelse af mit arbejde.

Et sådant skulderklap betyder utroligt meget og giver mig mod og motivation til fortsat at videreudvikle min kunstneriske praksis kompromisløst.
Tusind, tusind tak!

Eksempler på værker

Back To Top