skip to Main Content

Carl Nielsen International Konkurrence

Projektstøttemodtager

Links

Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat har løbende støttet Carl Nielsen International Konkurrence.

Carl Nielsen International Konkurrence er en af de største musikkonkurrencer i Norden og nyder stor international bevågenhed.

Arrangementet tiltrækker både deltagere og jurymedlemmer fra hele verden og er også en skattet begivenhed blandt det klassiske musikpublikum.

Odense Symfoniorkesters daværende chefdirigent Karol Stryja, koncertmester Peder Elbæk og Odenses borgmester Verner Dalskov tog i slutningen af 1970erne initiativ til at grundlægge Carl Nielsen International Konkurrence.

Første gang, den blev afholdt, var i 1980, hvor det var violinister, der konkurrerede.

Senere blev både klarinet- og fløjtekonkurrencen tilføjet (hhv. 1997 og 1998) og disse tre konkurrencer er siden blev afholdt på skift i Odense med Odense Symfoniorkester som værtsorkester og signifikant samarbejdspartner.

I en periode fra 2009 til 2013 var Odense Internationale Orgelkonkurrence også en del af Carl Nielsen International Konkurrence, men denne blev skilt fra igen og afholdes nu særskilt af Syddansk Musikkonservatorium.

Fra 2019 valgte man at ændre konkurrencens struktur og fremover at afholde alle tre discipliner det samme år, med en frekvens på tre år, for at tiltrække større international opmærksomhed.

Således vil der i 2022 igen blive afholdt Carl Nielsen International Konkurrence for både violin, klarinet og fløjte i Odense, og konkurrencen bliver også  bliver støttet af legatet.

Back To Top