Skip to content

Danish String Quartet

Foto: Caroline Bittencourt

Hædersprismodtager 2011
Den Danske Strygekvartet
Rune Tonsgaard Sørensen, violin
Frederik Øland, violin
Asbjørn Nørgaard, bratsch
Fredrik Sjölin, cello

Links

Den Danske Strygekvartet har etableret sig som et af verdens førende klassiske musikensembler og er kendetegnet ved teknisk perfektion, spilleglæde og en innovativ tilgang til programlægning og musikpræsentation.

De har vundet førstepriser i en lang række nationale og internationale konkurrencer og modtog Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen legatet i 2011.

Den Danske Strygekvartet har indspillet alle Carl Nielsens strygekvartetter.
Udgivelserne blev godt modtaget og blev bl.a. udvalgt som ‘Editors Choice’ på det toneangivende internationale magasin The Gramophone.

Kvartetten giver cirka 100 koncerter årligt på de mest toneangivende internationale koncertscener, bl.a. Wigmore Hall, Carnegie Hall, Berliner Filharmonien og Elbfilharmonien i Hamborg.

Derudover arrangerer kvartetten klassiske koncerter i Danmark bl.a. deres årlige DSQ Festival på 16. år og siden 2016 har de kurateret den internationale koncertserie Series of Four.

Den Danske Strygekvartet er Ensemble in Residence på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Resident Ensemble på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor de bidrager til at forme fremtidens musikere.

Eksempler på værker

Back To Top