Skip to content

Lotte Lind

Talentprismodtager 2022
Lotte Lind
Billedhugger

CV

Links

Lotte Lind er optaget af kroppen og dens mikroorganismer og de systemer, den består af.

Lind bruger de mekanismer, der er i kroppen til at snakke om det, der findes i sindet og mellemmenneskelige systemer. Fx celler, membranlogik, bakterier og mave-hjerneforbindelser, som forstørrers op i et metaforisk formsprog for at få adgang til at undersøge og interagere med dem.

Som en undersøgelse af og sidestiller samfundets magthierarkier og binæriteter har hun brugt parasitten, symbiosen og omsorgsprincippet til at stille spørgsmålstegn ved disse til tider morbide mekanismer.

Ligeledes undersøges forskellen mellem legitimiteten af somatiske lidelser overfor psykiske lidelser og det medfølgende stigma.

I Linds billedkunstneriske virke arbejder hun med skulptur og fotografi og installationer, hvor amøbe-figuren igennem længere tid har været en måde at kontekstualisere den kønnede historie om mental sygdom samt spore dens vedvarende skade forårsaget af patologiseringen af kvindens psyke.

Hun undersøger potientialet for empowerment gennem sårbarhed som feministisk modstand.

Lind arbejder med en interdisciplinær tilgang, hvor mikrobiologien, psykiatrien og filosofien på forskellige måder kaster lys på de materialer og de emner hun undersøger, og hvor hun dissekerer både indefra og udefra, sprætter op, syer sammen, hugger i, trænger ind og filtrerer ud.

Eksempler på værker

Amøbens Falske Fødder, 2019. Foto: David Stjernholm

Det sultne hjerte, 2021

Mental hygiejne (siger han) Det uendelige loop (siger jeg), 2018.

Parasitær levevis, 2021. Foto: Thorkild Jensen

To er en sum, 2021. Foto: Thorkild Jensen

Back To Top