Skip to content

Jenny Rossander

Talentprismodtager 2022
Jenny Rossander (Lydmor)
Komponist

CV

Links

Jenny Rossander har under kunstneraliasset Lydmor udgivet fire elektroniske og anmelderroste albums.

Hendes seneste udgivelse Capacity har haft singler i rotation på DR P3 og DR P6 Beat og sikret hende to priser ved årets GAFFA Awards – ’Årets Danske Elektroniske Udgivelse’ og Hi-Fi-Prisen.

GAFFA kvitterede desuden med seks stjerner for albummet, og Politiken kaldte hende i forbindelse med albumrelease-koncerten i VEGA for ”et naturtalent i vildhed” i deres fem-hjertede anmeldelse.

Lydmor har spillet på store danske scener og festivaler – herunder Northside, Tinderbox og Roskilde Festival.

Hendes inddragende liveshows byder på et virvar af musikalitet med Jenny selv som producerende enhed på scenen, klædt i bodypaint og med en indgående publikumskontakt.

Senest har Lydmor kastet sig ud i det liveprojekt, hun kalder ’Naked’ – et mere intimt act, hvor hun er alene på scenen med sit klaver og præsenterer akustiske versioner af egne sange og covers.

Lydmor har desuden komponeret musikken til flere tv-serier og teaterforestillinger. I år er hun aktuel som komponist, performer, skuespiller og udøvende musiker i stykket ’Animal Farm’ på Betty Nansen.

2022 er også året, hvor Lydmor udgiver Nimue – hendes første akustiske album.

Dette betyder utrolig meget fordi jeg bliver præmieret for at være komponist. Jeg er i de sidste par år begyndt at søge nye spændende steder hen i mit kunstnerskab, og at der er nogen som ser det, bemærker det, og honorerer det, giver mig en smuk følelse af at jeg kan blive ved uden at det går… helt galt.

Back To Top