Skip to content

Thera Ortved

Talentprismodtager 2022
Thera Ortved
Violinist

CV

Violinist Thera Ortved

Violinisten Thera Ortved (f.2000) har netop færdiggjort sin bachelor på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos prof. Michael Malmgreen, som hun har været elev af siden 2014.

Thera har siden 2016 deltaget i mange forskellige sommerkurser og masterclasses, hvor hun har modtaget undervisning af bl.a Nikolaj Znaider, Milan Vitek, Henning Kraggerud, Peter Herresthal, Alf Richard Kraggerud m.fl.

I 2019 blev hun kåret som vinder af Jacob Gades Violinkonkurrence, og modtog efterfølgende Jacob Gades Legat 2020.

Thera er medstifter af strygekvartetten Absalon Quartet, der i 2021 vandt Rued Langgaard Konkurrencen og spillede til åbningskoncerten af Rued Langgaard Festivalen i Ribe.

Kvartetten har senest deltaget i en workshop med David Harrington (Kronos Quartet) som en del af Festspillene i Bergen 2022, og skal i løbet af sommeren bl.a. spille på Bornholms Musikfestival og Oslo Kammermusikfestival.

Jeg er meget overvældet og dybt taknemmelig over at modtage denne pris. Det skaber frihed og er en stor hjælp og motivation til at udforske verden og opsøge inspiration og mennesker, som kan hjælpe mig imod mine drømme!

Back To Top