Skip to content

Nordic String Quartet

Nordic String Quartet

Talentprismodtager 2018
Nordic String Quartet
Musikere

Links

Nordic String Quartet blev dannet i 2013 og består af fire, unge strygere: Heiðrun Petersen (FO), Mads Haugsted Hansen (DK), Daniel Eklund (SE) og Lea Emilie Brøndal (DK).

I november 2019 debuterede kvartetten fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Solistklasse, hvor de har studeret hos professor Tim Fredeiksen.

Allerede som studerende markerede kvartetten sig på den danske musikscene, og de har efterhånden optrådt på en række scener og musikfestivaller både inden og uden for Skandinaviens grænser.

Nordic String Quartet har en særlig forkærlighed for Nordens komponister, og det er ualmindeligt at finde en koncert, hvor de ikke har sat et nordisk værk på programmet. Ikke blot de ældre, verdensberømte komponister, såsom Nielsen, Grieg og Sibelius, bor i deres bankende kvartethjerter, men også mere moderne komponister, såsom Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Hans Abrahamsen og Per Nørgård gæster kvartettens øvelokale.

Det betyder ikke, at kvartetten ikke elsker at dykke ned i tyske Beethoven, russiske Shostakovich og franske Ravels fantastiske musik – nej, som nordisk kvartet føler de sig blot særligt forpligtet til at formidle alt det nordiske kvartet-guld, vi har heroppe.

(tekstuddrag fra https://www.nordicstringquartet.com/band)

Eksempler på værker

Back To Top