skip to Main Content

Modernisering af Carl Nielsens barndomshjem i Nørre Lyndelse

Projektstøttemodtager 2019

Links

Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legatet har understøttet udviklingen af det nye Carl Nielsens Barndomshjem samt udviklingen af det tilhørende website med flere større bevillinger.

På Odensevej 2A i Nørre Lyndelse findes Carl Nielsens barndomshjem, som siden 1956 har været bevaret som museum. Museet huser en udstilling om Carl Nielsens opvækst og barndomslivet i en familie præget af musik.

Museet påbegyndte i 2018 en større renovering og gentænkning af den faste udstilling og kunne efter denne gennemgribende proces åbne for offentligheden den 30. april 2019.

Renoveringen har etableret museet som et musikerhjem, hvor det er muligt at sidde i de gamle møbler, bladre i bøgerne, indsnuse duften af krydderier, og ikke mindst er der lagt vægt på det lydmæssige, idet der er etableret flere lyttestationer samt udleveres mobile audioguides, og der er lydinstallationer i lokalerne med både Carl Nielsens musik og stemningsunderbyggende lydkulisser såsom fuglefløjt og lignende.

Museum Odense har i forbindelse med renoveringen samarbejdet med erfarne tømrere, snedkere og malere med viden om historisk håndværk.

Desuden er der inddraget lys- og lydfolk fra bl.a. Odense Teater, som er vant til at sætte i scene, idet museet er gået efter at skabe en sanselig helhedsoplevelse for den besøgende.

Interiører i Carl Nielsens Barndomshjem – efter nyindretningen. Genstandene må berøres, man må sidde i stolene, bladre i familiens fotoalbum, og sanse alle hjemmets dufte fra kakkelovn, blomster og køkken – og ikke mindst lytte til musikken. De nyindrettede Barndomshjem har fokus på brug af alle sanser, både inde og ude.

Back To Top