skip to Main Content

Opgradering af Carl Nielsen Museet i Odense i forbindelse med museets genåbning

Musik er Liv, som dette uudslukkeligt.

– C. Nielsen, Symfoni nr. 4

Links

Museet vil blive omdannet til en moderne helhedsoplevelse, hvor der er lagt mange tanker og kræfter i at formidle det centrale i Carl Nielsens liv, nemlig musikken.

Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat var med helt fra starten, da mange års forarbejde med at etablere et Carl Nielsen-museum i enten København eller Odense endelig kunne vedtages i Odense Byråd i 1985.

Museet åbnede som en tilbygning til Odense Koncerthus i marts 1988, og Fonden støttede såvel økonomisk som ved at stille værker af Anne Marie Carl-Nielsen til rådighed.

I 2020 blev det vedtaget at opgradere museets udformning, idet lokalerne, efter siden 2018 midlertidigt at have været lånt ud til H. C. Andersen Museet, igen ville blive frigjort til Carl Nielsen udstillingen i løbet af 2021.

Den kommende nye udstilling er muliggjort af en stor donation fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat.

Arbejdet med at opsætte den nye udstilling er planlagt til at være afsluttet med udgangen af maj 2022, og åbningen for publikum forventes at finde sted i de første uger af juni 2022.

Museet vil blive omdannet til en moderne helhedsoplevelse, hvor der er lagt mange tanker og kræfter i at formidle det centrale i Carl Nielsens liv, nemlig musikken, som jo umiddelbart kan være svær at formidle på anden vis end auditivt.

Museet har udarbejdet en rammefortælling, hvor musikken bliver vejen til at lære komponisten at kende og ikke, som så ofte, omvendt.

Museet vil skabe en legende og kreativ atmosfære hvor der er rig mulighed for at udforske både visuelt, taktilt og auditivt.

Der vil bl.a. være lysinstallationer som korresponderer med musikken ligesom udformningen af f.eks. displaybokse og lignende er tænkt ind i et større narrativ.

Målet er, at publikum får en ny forståelse af Carl Nielsens musik, af hvordan musik kan påvirke ens eget liv, og at de går derfra med en stor appetit på selv at fylde deres liv med musik.

Odense Bys Museum agter med opdateringen af Carl Nielsen Museet at skabe et museum i international klasse og har derfor også allieret sig med bl.a. DR Koncerthuset,

Den Levende Musik og P2/P8 for at kunne virkeliggøre de musikalske aspekter af udstillingen.

Udformningen af udstillingsdesign er lagt i hænderne på firmaet Event Communications i London.

Back To Top