Skip to content

Opgradering af Carl Nielsen Museet i Odense i forbindelse med museets genåbning

De første anmeldelser:

Politiken:
”Hvordan udstiller man musik? Sådan!”

Kristeligt Dagblad:
”Et besøg på det nye museum kan kun anbefales på det varmeste, også fordi udstillingen helt generelt byder på et stykke interessant danmarkshistorie.”

Avisen Danmark: ”Det er rørende, gribende, smukt. Vi får et øjebliks selvforglemmelse – gennemstrømmet af musik. Det er her, vi for alvor mærker Carl Nielsen.”

Links

Carl Nielsen Museet er omdannet til en moderne helhedsoplevelse, der formidler det centrale i Carl Nielsens liv, nemlig musikken.

Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat var med helt fra starten, da mange års forarbejde med at etablere et Carl Nielsen-museum i enten København eller Odense endelig kunne vedtages i Odense Byråd i 1985.

Museet åbnede som en tilbygning til Odense Koncerthus i marts 1988, og Fonden støttede såvel økonomisk som ved at stille værker af Anne Marie Carl-Nielsen til rådighed.

I 2020 blev det vedtaget at opgradere museets udformning, idet lokalerne, efter midlertidigt at have været udlånt til H. C. Andersen Museet, igen ville blive frigjort til Carl Nielsen udstillingen.

Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen legatet har støttet museet i hele det 6-årige ombygningsforløb og med det komplette redesign af udstillingen, samt lanceringen og en række arrangementer efter åbningen.

Det nye Carl Nielsen Museum kunne igen slå dørene op den 2. juni 2023 med stor succes og et imponerede fremmøde af over 500 mennesker til genåbningen samt med flotte anmeldelser i medierne.

Det er musikken, der gør Carl Nielsen til noget ganske særligt, og derfor er det auditive nu omdrejningspunktet for udstillingen. Det er et markant skift fra den tidligere udstilling, der i høj grad var bygget om op Nielsens biografi og fysiske genstande.

Museet har skabt en legende og kreativ atmosfære hvor der er rig mulighed for at udforske – både visuelt, taktilt og auditivt.

Målet er, at publikum får en ny forståelse af Carl Nielsens musik, af hvordan musik kan påvirke ens eget liv, og at de går derfra med en stor appetit på selv at fylde deres liv med musik.

Læs mere om åbningen
Læs mere om og besøg museet

Back To Top