Skip to content

Kirstine Lindemann

Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Talentprismodtager 2021
Kirstine Lindemann
Komponist

CV

Links

Instrumentalist, komponist og performer med interesse for kroppen og bevægelsen som kompositorisk materiale.

Lindemanns arbejde kredser om det rum, der findes mellem dig og mig.

I hendes værker tænkes krop og lyd som musikalske udtryk i en undersøgelse af begrænsningerne og mulighederne for menneskelig forbindelse, menneske til menneske.

Fascinationen af lyden og kroppen har bl.a. andet ledt til arbejdet med projektet BREATH og udviklingen af installationen, Between Strings, hvor lyden, rummet og bevægelsen er elementer, der forudsætter hinanden.

Between Strings havde premiere i Theaterhaus Stuttgart i sommeren 2021 i samarbejde med Musk der Jahrhunderte.

Det seneste år har Lindemann samarbejdet med bl.a. Neue Vocalsolisten Stuttgart (DE) samt Inter Arts Center (SE), Brunel University (GB), Anton Bruckner University (CH), Aabne Scene ved Godsbanen (DK), ALICE cph (DK), Konstmusiksystrar (SE) m.fl.

 

Kirstine er desuden et aktivt medlem af Damkapellet, hvis indspilning af værket Further and Back er nomineret til den nye kompositionsmusiks svar på Melodi Grand Prix, arrangeret af The International Rostrum of Composers.

I 2021-22 kan Lindemanns arbejde opleves på bl.a. Sound of Stockholm (SE), Frequenzfestival Kiel (DE), Sommer im Stuttgart (DE), Klang Festival (DK), ALICE cph (DK), Heroines of Sound (DE) m.fl.

Videoportræt

Eksempler på værker

Det er et opløftende skulderklap, en opmuntrende påmindelse om, at mit arbejde rører nogen derude.

Med prisen kan jeg få arbejdsro og i første omgang koncentrere mig om de koncerter, jeg har de næste måneder, blandt andet i Stuttgart og Kiel.

Jeg er meget taknemmelig for den anerkendelse, der ligger i prisen og den hjælp, det giver mig til at arbejde videre med den musik, jeg brænder for.

Back To Top